skip to Main Content
Hispània

Hispània

L’Hispània és un restaurant emblemàtic i de referència al Maresme. Fundat per les germanes Paquita i Lolita Reixach, ofereix una cuina de proximitat i estacional basada en els guisats i el peix. Tot amb un gran producte de km 0 que facilita estar situat al municipi d’Arenys de Mar i al seu port de pesca.

La història de l’Hispània es remunta a l’any 1952 amb l’adquisició d’un garatge amb benzinera a peu de la carretera N-II a Arenys de Mar per part de Joaquim Rexach i Rosario Surós, pares de les actuals propietàries. La família ja tenia experiència en el sector de la restauració, ja que residia i regentava un negoci de peixateria i fruiteria a Sils (Girona).

La primera a fer-se càrrec de l’Hispània va ser la filla gran, la Paquita Rexach, que amb només 17 anys va convertir el local en punt de parada obligatòria per als camioners que transitaven per la N-II camí de França. A més, els guisats que feia els caps de setmana la mare, Rosario Surós, van agafar fama ràpidament.

Els estiuejants de Barcelona que tenien segona residència a Caldes d’Estrac, municipi proper, van convertir-se també en clients habituals. A més, el boom del turisme dels anys 50 va fer que durant 20 anys l’Hispània fos a banda de restaurant, hotel.

L’Hispania va arribar a tenir una estrella Michelin que va perdre el 2011. Tot i això segueix tenint els tres sols, la màxima distinció de la Guia Repsol. La cuina està ara mateix en mans de Raimon Braun, fill d’una de les fundadores, Paquita Reixach. I continua destacant pels seus guisats i suquets com el de llagosta. També per la famosa coca d’Arenys com a base per fer pa amb tomàquet, pels cigrons amb espinacs o per les croquetes de carn d’olla.

ESPECIALITAT

L’Hispània és sinònim dels pèsols ofegats del Maresme. Cada primavera, del febrer al maig, les hortes del Maresme cullen aquestes perles verdes de la gastronomia. Concretament de les varietats Garrofal i Floreta, d’indiscutible qualitat i reconegudes arreu per la seva gran dolçor. De les hortes a la cuina i les taules de l’Hispània. Una experiència exquisita.

HORARIS

De dimecres a dissabte de 13.00h a 16.00h i de 20.30h a 22.00h

Diumenges i dilluns de 13.00h a 16.00h

ADREÇA

Carretera Real, 54
Arenys de Mar – Caldetes

Back To Top