skip to Main Content
NaturCadí

NaturCadí

NaturCadí elabora xocolata artesana amb diferents productes i formes a partir d’ingredients naturals d’alta qualitat. Produeixen més de 30 rajoles diferents, més de 50 tipus de bombons, piruletes de xocolata, fotografia sobre xocolata blanca, crema d’avellanes, llonganissa de xocolata, xocolata a la tassa feta amb una fórmula ancestral, etc. 

Es troba a Cal Rosal, al municipi d’Olvan, al Prepirineu. Està formada per una botiga de venda directa i un obrador. La història de Cal Tort, nom històric de la botiga, es remunta l’any 1948 quan només era una ampli establiment de queviures. El 1990 va ser quan es va iniciar la producció de xocolata a un obrador de Bagà. 

El Boris Lapuerta i l’Alba Bonet són els propietaris del negoci des de fa més d’un any. Abans, però, van formar-se en la producció de xocolata durant un llarg temps per convertir la seva passió en la seva professió. En aquest període, han aconseguit conservar els clients de tota la vida del negoci i afegir-ne de nous. 

La botiga conserva l’estil de l’època amb vidres, fusta i ceràmica. Recentment es va instal·lar un expositor de vidre de manera que ara l’obrador i la botiga estan comunicats visualment. Així doncs, el negoci ha guanyat en visibilitat i els clients poden veure amb els seus propis ulls el treball d’artesania que hi ha darrere de cada peça de xocolata. 

A més a més, també ofereixen altres productes gourmet de la zona: embotits, productes de cansaladeria, mel, pa, coques, formatges, vins i caves, melmelades, fruites, conserves, productes elaborats amb bolets, etc.

 NaturCadí, nom inspirat en la natura i les serres del Cadí, pretén recuperar l’antiga cultura de la xocolata sense conservants ni additius químics. Per això, la xocolata que s’utilitza és 100% natural, sense greixos addicionals d’origen animal ni vegetal, ni tampoc oli de palma. 

ESPECIALITAT

NaturCadí ha creat una línia de rajoles de xocolata amb aromes naturals de plantes i flors mitjançant la pròpia destil·lació en alambins, algunes d’origen ecològic, però totes silvestres. Aquest tipus de producció de xocolata és única a Espanya. Els percentatges de cacau varien del 58% fins el 90%. També treballen la xocolata amb llet i xocolata blanca, i mai amb productes succedanis.

Tots els productes són lliures de gluten, aptes per a celíacs i sense lactosa, excepte els fabricats amb xocolata blanca. Tota la xocolata amb proporció igual o major al 58% de cacau és apte per a vegetarians i tota la gamma, inclosa la fabricada amb xocolata blanca, també ho és per ovo-làctics vegetarians.

Els assortits de bombons variats, els torrons, les mones i els productes derivats dels bolets són algunes de les especialitats de NaturCadí que tenen una gran sortida durant les Festes de Nadal, Pasqua i la temporada de bolets. Així mateix, la xocolata de gintònic, de taronja i de sal de bolets tenen molta fama pel seu caràcter innovador. 

Les perspectives de futur del negoci són continuar treballant amb cacau i mantega de cacau d’alta qualitat, realitzar exportacions internacionals dels productes, incorporar la xocolata ecològica, experimentar amb més productes en aquesta línia i incloure’n de nous, i, a llarg termini, aconseguir una certificació ISO.

I com no, el repte és continuar satisfent el plaer de degustar un dolç exquisit, ja sigui en forma de pastilla de xocolata negra pura o en les innombrables formulacions i formes. 

HORARIS

Dimarts, dimecres, dijous, divendres i dissabte de 8.30h a 13.15h i de 16.30h a 20.00h

Diumenge de 9.00h a 14.00h

Dilluns tancat

Back To Top