skip to Main Content
La Fogaina

La Fogaina

El forn de pa artesà i ecològic La Fogaina de les Preses, a la Garrotxa, és un dels 80 millors de l’estat espanyol segons els premis Estrella DIR considerats els Michelin del món del pa. I l’únic de les comarques gironines que ha rebut aquest reconeixement.

Elaboren el pa amb farines ecològiques i, en la mesura del possible, locals i amb la seva pròpia Massa Mare. També fan rebosteria. I tots els productes els couen en forn de llenya de foc directe que dona un toc especial gràcies a les peces de fang que transmeten la calor de forma gradual.

El sabor únic i autèntic del pa de La Fogaina s’aconsegueix allargant al màxim el temps de fermentació. D’aquesta manera, a més d’extreure tot el sabor a cereal, també n’augmenten la conservació i la bona digestió del pa.

La Fogaina té a més un vincle especial i estret amb la Vall d’en Bas. Tenen l’obrador al Mas la Plana de Mallol i fan servir farines del molí de pedra de Sales de Llierca.

A La Fogaina són un col·lectiu de 5 socis que treballen de forma cooperativa i assembleària. Van néixer el 2012 per la necessitat de sortir de la precarietat laboral i en poc temps ja s’han convertit en referent.  

ESPECIALITAT

El producte estrella de La Fogaina és sens dubte el pa en múltiples varietats: pa de pagès, pa rústic, pa de motlle amb panses, nous i albercoc, pa integral, pa de llavors, coca de sucre, pa de coca, pa de sègol, pa sense gluten, baguettes o panets.

HORARIS

De dimarts a dissabte de 8h a 13.30h i de 16h a 20h

Diumenge i dilluns tancat

ADREÇA

Carrer Sant Sebastià, 52. Les Preses (Girona)

Back To Top