skip to Main Content
Forn Vilalta

Forn Vilalta

El Forn Vilalta elabora pa des de 1929. Durant quatre generacions, amb gran treball i professionalitat, han aconseguit crear productes sense perdre l’essència dels orígens del negoci i mantenint el nivell de qualitat dels productes. 

La botiga i l’obrador sempre han estat a Gironella però, ara fa més d’un any, van obrir un segon establiment a Casserres, ja que el poble es va quedar sense oferta de pa tradicional de forner. 

Va ser una bona decisió, perquè l’experiència és més que positiva. Per una banda, es pot donar més sortida als productes que es fan a l’obrador de Gironella i així arribar a més gent; per l’altra, els gironellencs tenen al seu abast pa de qualitat que satisfà completament les seves necessitats i expectatives. 

L’aposta decidida per primeres matèries de qualitat, ecològiques i de proximitat, com les farines del Berguedà o d’arreu de Catalunya, forma part de l’èxit del negoci. Juntament amb la manera d’elaborar el pa, són els trets que fan únic el Forn Vilalta. El pa se segueix elaborant com es feia antigament, seguint el mateix procés, escollint els mateixos ferments i respectant el temps de repòs que correspon a cada peça. 

La producció és completament artesana i es realitza a l’obrador de Gironella. Treballen amb mètodes de fermentació lenta i utilitzen ferments naturals que cultiven ells mateixos. Tots els productes que es poden trobar a ambdós forns s’han fet manualment sense l’ajuda de cap màquina i són el resultat d’un treball artesà rigorós. 

Ofereixen una gran varietat de pa: de pagès, gallec, d’espelta, de fajol, de xeixa, de forment, de sarraí, baguets… Fins i tot aquestes últimes es fan a mà una a una. També es fan tot tipus de coques, brioixeria artesana i especialitats de temporada: per a la diada, coques de Sant Joan, Tortells de Reis, bunyols de vent de Quaresma, etc.

 

TRADICIÓ I INNOVACIÓ

 

Tot i que les varietats de pans tradicionals són les que tenen més sortida, també s’elaboren altres tipus de pans més moderns i demandats actualment, com el pa amb llavors de llinosa, de xia o de quinoa, però sempre fets de manera tradicional i seguint els mateixos processos. 

D’aquesta manera, el Forn Vilalta visibilitza la seva pretensió d’anar oferint productes nous, variats i innovadors, respectant la tradició i una manera específica d’entendre l’elaboració del pa. Així doncs, no només busca satisfer els clients que busquen el pa de tota la vida, sinó que també pretén proveir les persones que busquen elaboracions de pa més especialitzades. 

Ser fidels a la feina que es fa des de fa quasi un segle és una de les màximes prioritats de cara al futur. No es pot fer millor honor al negoci que mantenir el bon fer i la qualitat dels productes que han caracteritzat el forn des dels seus orígens. Aquest és el camí a recórrer per mantenir la fidelitat dels clients i anar afegint-ne de nous. 

A hores d’ara, una de les iniciatives en què s’està treballant és la possibilitat d’obtenir el blat de les terres que la família Vilalta té al Solsonès. Utilitzar farines pròpies és un gran repte  a llarg termini i seria una manera sublim de tancar el cercle: la garantia d’un producte completament de proximitat i artesà des que és llavor fins que es converteix en una peça de pa.

 

 

HORARIS

Gironella: De dilluns a dissabte de 8.00h a 13.30h i de 17.00h a 20.00h

Casserres: De dilluns a dijous de 8 a 13.30h i divendres i dissabte de 8 a 13.30h i de 16.30 a 19.30h

Back To Top