
Forn de Ca l’Agustí
Ca l’Agustí és un forn tradicional que fa més de 150 anys que ven els seus productes a Cercs, a la comarca del Berguedà, just al nord de Berga, la capital. El municipi té poc més de 1.000 habitants però és conegut pel seu pont medieval, el Pont de Pedret, l’església prerromànica de Sant Quirze de Pedret i el Museu de les Mines, un centre temàtic sobre la mineria a la zona.
Cercs també s’ha fet popular gràcies a les bones referències del Forn Ca l’Agustí. Nascut l’any 1884, en el forn fan tot tipus de pans artesans i creatius amb tota mena d’ingredients, llavors i farines naturals i ecològiques.
Destaquen el pa de formatge de cabra o el pa de botifarra negra, però les joies de la corona són el pa de pagès tradicional de llarga fermentació i, sens dubte, el pa del cordill, que està fet amb llevat natural, sense ni una mica de llevat biològic, per oferir l’autèntic gust del 1884.
ESPECIALITAT
Ara bé, si parlem del producte estrella de Ca l’Agustí, aquest és la popular Coca de Cercs, una coca de forner amb una fórmula tradicional que ha anat passant de generació en generació. La seva massa de pa molt hidratada està feta amb farina, massa mare natural, una mica d’oli d’oliva i un grapat de sucre. El resultat és una coca lleugerament cruixent, alveolada i amb una molla ben humida.
HORARIS
Dimarts de 8h a 14h
Dimecres, dijous i divendres de 8h a 14h i de 16.30h a 19h
Dissabte de 8h a 19h
ADREÇA
Carretera de Ribes, 19, Cercs (Berguedà)