skip to Main Content
Casa Riera Ordeix

Casa Riera Ordeix

Casa Riera Ordeix ja fa sis generacions que treballa incansablement per oferir un producte fidel a la qualitat que caracteritza l’empresa osonenca des de la seva creació fa setze dècades. L’establiment continua al mateix lloc on es va obrir el 1852, a la Plaça dels Màrtirs número 14 de Vic, en el casc antic de la capital d’Osona.

A Casa Riera Ordeix segueixen un mètode d’elaboració artesanal i minuciós que dóna resultat a un producte excepcional fruit de la garantia de seleccionar els millors ingredients, la tècnica d’assecatge natural i el coneixement transmès de generació en generació.

La carn, que prové de granges pròpies, es trinxa, s’amassa i s’amaneix per garantir la seva conservació. L’amaniment resulta un aspecte clau en el procés i a Casa Riera Ordeix es fa amb sal marina i pebre negre, en gra i mòlt. Després de deixar la carn reposar, aquesta s’emboteix amb molta cura en tripa natural.

El punt més distintiu de l’empresa és l’assecatge natural. Les llonganisses pengen de les bigues de fusta de l’establiment on la temperatura i la humitat es controlen manualment obrint i tancant finestres. En funció del clima, el procés d’assecatge pot durar fins a sis mesos.

ESPECIALITAT

Les quatre especialitats de la Casa Riera Ordeix són la Llonganissa Trufada, la Llonganissa de Pagès, el Fuet de Vic i la Llonganissa de Vic. Aquesta última és un producte amb Indicació Geogràfica Protegida (IGP) des del 2002. La Llonganissa de Vic està elaborada amb les parts nobles –pernils, panxeta i magres- de la carn de truja, daus de cansalada, sal marina, pebre negre i tripa natural.

HORARIS

De dilluns a divendres de 9h a 13h i de 15h a 18h.

ADREÇA

Plaça dels Sants Màrtirs, 14, Vic (Osona)

Back To Top