skip to Main Content
El Triangle Dalinià: Ruta D’art I Cultura

El triangle dalinià: ruta d’art i cultura

L’Empordà és una terra íntimament lligada amb el pintor del surrealisme Salvador Dalí, un dels artistes més destacats mundialment en l’àmbit de la pintura. La Fundació Gala – Salvador Dalí organitza una ruta pel triangle dalinià amb l’objectiu d’endinsar-se en la vida d’aquest mestre de la pintura.

La ruta s’estructura al voltant de tres punts de gran interès: Figueres, on es troba el Teatre-Museu Dalí, el nucli pesquer de Portlligat, on hi ha la Casa-Museu Salvador Dalí, i, finalment, el terme de la Pera, on es troba el castell de Púbol.

Figueres, com a capital de l’Alt Empordà, acull El Teatre-Museu Dalí, conegut per la seva façana trencadora coronada per grans ous, en el qual es troben algunes de les obres més importants de l’artista.

A Portlligat (Cadaqués) es pot visitar la casa en la qual va viure Dalí a un antic poble de pescador. Finalment, Púbol és un petit nucli urbà en el qual el pintor va comprar un castell medieval del segle XI, que va reformar i regalar a Gala, la seva dona, que també era artista.

Aquesta ruta comprèn 98 km en total i es fa en automòbil, tenint una durada aproximada de dues hores. A més, es visiten com a punts d’interès el Teatre Museu Dalí, Casa-Museu de Portlligat, Castell de Púbol i Cadaqués.

Back To Top